به دنبال استقبال مردم از گوشی‌های هوشمند و گران قیمت استقبال کیف‌قاپان و سارقان هم از این گوشی‌ها بیشتر شده و در موارد بسیار زمانی که به عنوان مثال فرد در خیابان در حال مکالمه با گوشی است، فرد دیگری با موتور و یا حتی پیاده به او نزدیک شده و گوشی یا تبلت او را به راحتی و به سرعت می‌قاپد و تازه از این لحظه است که پس گرفتن دستگاه مورد نظر و سوءاستفاده از اطلاعات داخل آن اهمیتی ویژه پیدا می‌کند.


به دنبال استقبال مردم از گوشی‌های هوشمند و گران قیمت استقبال کیف‌قاپان و سارقان هم از این گوشی‌ها بیشتر شده و در موارد بسیار زمانی که به عنوان مثال فرد در خیابان در حال مکالمه با گوشی است، فرد دیگری با موتور و یا حتی پیاده به او نزدیک شده و گوشی یا تبلت او را به راحتی و به سرعت می‌قاپد و تازه از این لحظه است که پس گرفتن دستگاه مورد نظر و سوءاستفاده از اطلاعات داخل آن اهمیتی ویژه پیدا می‌کند. معمولا بیشتر کاربران از گوشی‌های هوشمندشان برای دسترسی به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی استفاده كرده و انواع اطلاعات را در آن ذخیره می‌کنند. براي مثال، عکس، فیلم و اطلاعات مهمی را در گوشي خود ذخیره می‌کنند. این موضوع امنیت این دستگاه‌ها را تهدید می‌کند؛ چراکه هر دستگاهی که حاوی اطلاعات باشد، قابل نفوذ هم خواهد بود و اين موضوع امنیت كاربران را تهدید می‌کند.

روش‌های پیشگیری

*گوشی موبایل، لپ‌تاپ، نت‌بوک و هرنوع وسیله شخصی‌تان را از خود دور نکنید.

*به یاد داشته باشید گوشی‌های همراه شما جای مناسبی برای نگهداری عکس، فیلم، و تصاویر خصوصی و خانوادگی نیست، زیرا شاهد این بوده‌ایم که در چند سال اخیر سارقان گوشی‌های همراه از شهروندان به ویژه دختران در قبال عدم انتشار تصاویر خصوصی از آنها اخاذی نموده‌اند. پس هرگونه اطلاعات شخصی و خصوصی خود را در حافظه‌های جانبی مانند هارد‌اکسترنال ذخیره نموده و آن را در جای امنی نگهداری نمایید.

*وقتی تلفن یا تبلت خود را در اماکن عمومی مورد استفاده قرار می‌دهید، خیلی مضطرب و هیجان‌زده نشوید.

*وقتی از وسیله‌‌ شخصی خود استفاده نمی‌کنید، آن را در حالت قفل قرار دهید که کسی با استفاده از آن وارد حساب کاربری شما در سرویس‌های مختلف آنلاین و آفلاین و نرم‌افزارها نشود.

*وقتی از سرویس وایرلس عمومی استفاده می‌کنید، در حساب‌های کاربری حساس لاگین نکنید.

*قبل از مسافرت یک نسخه‌‌ پشتیبان از اطلاعات وسیله‌‌ همراه خود تهیه کنید.

*نرم‌افزارهایی که برای پیدا کردن وسایل الکترونیکی به سرقت رفته به کار می‌روند را روی تبلت و گوشی خود نصب کنید. فعال کردن قابلیت حذف اطلاعات از راه دورنیز می‌تواند مفید باشد.

*رمزگذاری دستگاه خود را طبق استانداردهای موجود(انتخاب رمزی پیچیده و غیر قابل حدس که ترکیبی از حروف، کارکتر، رقم و عددمی باشد)انتخاب نمایید، تغییر رمز عبور رابه صورت دوره‌ای انجام دهید.

*بهتر است همیشه pin کد دستگاه تلفن خود را در حال فعال انتخاب نمایید.

*ردیابی و مدیریت از راه دور را فعال کنید. از این طریق شما می‌توانید مدیریت گوشی خود را از راه دور کنترل نموده، این قابلیت می‌تواند در سرقت‌های فیزیکی گوشی تلفن همراه بسیار کارآمد باشد.

*استفاده از Wi-Fi و Blue tooth را محدود کنید‌ و زمانی که نیازی نیست آن را خاموش نمایید.
منبع:
پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا