ایران علی‎رغم جایگاه خوبش در زمینه تولید علم به لحاظ تعداد مقالات و داشتن رتبه‎ی دوازده دنیا در تولید مقاله، در زمینه تولید پتنت عقب است.
رییس مرکز فناوری‌های راهبردی معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری با اشاره به اینکه درکشورهای پیشرفته ازهر سه تا پنج مقاله یک پتنت ثبت می‌شود، گفت: در ایران از هر835 مقاله یک پتنت ثبت می‌شود که این فاصله زیاد کشور را با کشورهای دیگر در تولید پتنت نشان می دهد.

امید توکلی در نشست خبری نخستین اجلاس اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران که در معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: از شاخص های تولید علم بسیار عقب هستیم، با توجه به سهم 1.5 درصدی در تولید ناخالص داخلی و نیز دستیابی به سهم 3 درصدی از بازار محصولات زیست فناوری در دنیا که در سند چشم‌انداز توسعه زیست فناوری در 1404 دیده شده است؛ باید در تولید پتنت در این حوزه نیز حرکت کنیم.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از محصولات برای ورود به بازار با مشکل مواجه هستند، بیان داشت: آسیب‌شناسی محصولات در معاونت علمی‌وفناوری ریاست جمهوری در حال پیگیری است، در این زمینه در قوانین و آیین‌نامه‌هایی که به صادرات و واردات محصولات در این حوزه کمک می‌کند و نیز آیین‌نامه‌های گمرکی برای ممنوعیت ورود کالاهایی که مشابه آن را در داخل تولید می‌کنیم، تهیه شده و به وزارت صنعت و معدن و تجارت ارایه شده است.
همچنین افزودند: در فناوری و شاخصه‌های توسعه فناوری از شکل‌گیری ایده تا بازار، باید مسیری از جمله تحقیق و توسعه، تولید مقالات و پتنت، اشتغالزایی، عرضه محصول در بازار و صادرات طی شود؛ از این رو سهم محصولات زیست‌فناوری در تولید ناخالص داخلی و اثربخشی محصولات ازنظر محیط زیستی، ایمنی و اقتدار در دیپلماسی فناوری را شکل می‌دهد

کانون پتنت ایران | اخبار | ثبت یک پتنت به ازای 835 مقاله در ایران