این روزها استفاده کودکان از اینترنت امری اجتناب‌ناپذیر است اما با توجه به نکاتی ساده‌ می‌توان از بروز خطر برای کودکان دوستدار تکنولوژی جلوگیری کرد.


همانگونه که در دنیای واقعی، پدر و مادر، از دور مراقب فرزندشان هستند همراهی و نظارت والدین بر فعالیت‌های فرزندشان در اینترنت هم باید مستمر و هوشیارانه باشد. ذات جست‌وجوگر کودک را نباید دست‌کم گرفت اما سرکوب هم نباید کرد. مراقب باشیم که با اعمال محدودیت‌های بی‌شمار و یا ایجاد هراس در کودک، باعث دوری او از ما و کاهش نفوذ کلام و اعتبارمان در وی نشویم.

به‌کارگیری نکات زیر، می‌تواند والدین را نسبت به امن بودن فضای اینترنت در دسترس فرزندانشان آسوده خاطر کند:

1 - بر سر زمان و نحوه استفاده از اینترنت، به توافق رسیده و بر آن پایبند باشید.

2 - با مشاهده سایت‌های نامناسب، واکنشی سنجیده نشان دهید. تعجب و آشفتگی شما، فرزندتان را به‌مراتب به پیگیری و کنجکاوی در آن موضوع ترغیب و تشویق می‌کند.

3 - رایانه‌ای که کودکتان برای اتصال و استفاده از اینترنت، از آن بهره می‌گیرد، در معرض دیدتان باشد؛ بهتر است دستگاه در اتاق کودک نباشد و اگر چنین نبود، به حریم خصوصی کودکتان، در هر سنی که هست، احترام بگذارید. برای ورود به اتاقش، در بزنید و بعد وارد شوید تا هم از ورود ناگهانی شما مضطرب و هراسان نشود و هم مخفی‌کاری برایش عادت نشود، به‌علاوه او نیز از رفتار شما می‌آموزد که به حریم خصوصی دیگران احترام بگذارد.

این روزها استفاده کودکان از اینترنت امری اجتناب‌ناپذیر است. اما با توجه به نکاتی ساده‌ می‌توان از بروز خطر برای کودکان دوستدار تکنولوژی جلوگیری کرد.

دور از خطر نگهداشتن فرزندان در اینترنت به این معناست که به آنها بیاموزیم کاربری هوشمند و مسئول بوده و به فضای مجازی مانند یک بازی و سرگرمی نگاه نکنند.

به فرزندان خود بیاموزید که:

از شایعه پراکنی، همکاری در اذیت و آزار دیگران و دادن اطلاعات خصوصی و گفت‌وگوهای خودمانی در اینترنت خودداری کنند.

قانون طلایی فضای مجازی را رعایت کنید: هرگز کاری را که در زندگی واقعی انجام نمی‌دهید، در اینترنت هم انجام ندهید.

نکاتی در خصوص حمایت از کودکان:
وب سایت‌های مورد علاقه آنها را در بخش نشانک یا Bookmark قرار دهید تا برای پیدا کردن آنها نام سایت را اشتباه تایپ نکرده و از سایت های نامناسب سر در نیاورد.

مطمئن شوید که آنها به خوبی متوجه هستند چه اطلاعاتی قابل قراردادن در اینترنت هستند و کدام اطلاعات نباید در اختیار دیگران قرار بگیرند.

زمان حضورشان در اینترنت را محدود کنید، مگر اینکه در حال انجام دادن یک برنامه خاص درسی باشند.

در اوقات فراغت به دنبال سایت‌های سالمی بگردید که بتوانید به او معرفی کنید.

تا جایی که می‌توانید در کنارشان بنشینید و ببینید که در اینترنت به کجا می‌روند، چه چیزی برایشان جالب است و هر سوالی که فکر می‌کنند بپرسند و به تمام سوالات او پاسخ دهید.

به آنها بگویید که قبل از فرستادن هر مطلبی اعم از مشخصات شخصی یا مطالب دیگر از طریق ايمیل یا قرار دادن آن در بلاگ و وب سایت، نظر شما را جویا شوند.
منبع:
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا