در فضای جامعه کنونی و با توجه به پیشرفت لحظه ای زندگی دیجیتالی، والدین این مسئله برایشان سوال می‌شود که واقعا از چه سنی برای کودکان باید گوشی یا تبلت تهیه و در اختیار فرزندانشان قرار دهند. از طرفی نگرانی والدین در مورد رویارویی فرزندانشان در مواجهه با کانال‌های مبتذل و مستهجن دغدغه ای خاص شده است .


با توجه به رصد فضای مجازی و پایش اینگونه سایت‌ها مشخص است که کانال‌های مستهجن تصاویری از اعمال شنیع و زننده‌ای همچون هم‌جنس‌بازی، تجاوز جنسی، ارتباط جنسی با محارم و حتی مقاربت جنسی انسان با حیوان را به نمایش می‌گذارند.

حال برای پیشگیری از اینگونه تهدیدات و آسیب‌ها در بین نوجوانان و جوانان، والدین و معلمان و اساتید می‌بایست نسبت به تهدیداتی که در فضای مجازی وجود دارد آگاه شوند و راهکارهای مناسب را برای مقابله با این‌گونه تهدیدات فرا گیرند؛ زیرا والدین، معلمان و اساتید نقش بسزایی در آگاه‌سازی و فرهنگ‌سازی جوانان و نوجوانان دارند.

اعتیاد یعنی عادت داشتن به تکرار یک عمل به شکل مستمر است. وقتی در مورد اعتیاد به بحث می پردازیم افکار اجتماع متوجه اعتیاد به مواد مخدر می‌گردد، اما واقعیت مسئله دیگری است. امروزه در جهان عدهٔ زیادی به تماشای تلویزیون و اینترنت و بازی‌های رایانه‌ای معتادند که به طور مشهود معضلی در جمع‌های عمومی شده و باعث نگرانی والدین و حتی کم رنگ شدن صله رحم در جامعه کنونی است.

والدینی که صبح تا شب مشغول اینترنت و چت و گوشی هوشمند خود هستند، این رفتار را باید در کودکان و نوجوانانشان نیز، انتظار داشته باشند. چرا که کودکان و نوجوانان، در سنین اولیه رشد، بیش‌ترین سطح تأثیر پذیری را از رفتار بزرگترها به خصوص والدین خود کسب می‌کنند. کارشناسان ما با حضور در مدارس شاهد شکایات دانش آموزان در مورد بی توجهی والدین به واسطه استفاده بی حد و مرز از شبکه‌های اجتماعی هستند که این موضوع خود جای تامل و توجه دارد.

والدین بدانند صحبت کردن درباره سایت‌های مستهجن با کودکان و نوجوانان تاثیر بسزایی در افکار و فعالیت آنان در فضای مجازی دارد که بعضی از والدین این امر را خطا و نوعی بی حیایی میدانند که این تصور اشتباه است. فرزندان را باید با عواقب استفاده از این پرتال‌ها آشنا کنید و به صورت مالتی مدیا و چند منظوره سبک زندگی دیجیتالی را باید به کودکان خود مانند دستشویی رفتن و مسواک زدن و لباس پوشیدن، یاد بدهید.

خیلی از مهارت‌های اجتماعی را کودکان و نوجوانان می‌توانند در محیط واقعی، از دیگران یاد بگیرند به طور مستقیم یا غیر مستقیم.

چند پیشنهاد برای مراقبت بیشتر در مورد فرزندان و فعالیت آنها در فضای مجازی

- با ایجاد رابطه دوستانه با فرزندان خود، به آنها یاد بدهید که مشاهده پرتال‌های مستهجن، چه عواقب منفی در پی دارد.

- فهرستی از سایت‌های خوب و ارزشمند را در اختیار آنها قرار داده و برای کلید زنی این گونه سایت‌ها فرزندان را در فضای مجازی همراهی کنید.

- به فرزندتان آموزش دهید که هیچ صفحه ناشناسی را کلیک نکند و به هویت‌های کاذب در شبکه‌های اجتماعی اعتماد نکنند.

- در فضای منزل اعضای خانواده باید رمزهای گوشی، تبلت و لپ تاپ شخصی یکدیگر را بدانند و مسئله ای را پنهان نداشته باشند و والدین مخصوصا اشرافیت کامل بر این موضوع داشته باشند. البته والدین بدانند که این موضوع باید در کمال آرامش و متانت صورت گیرد و منجر به ناهنجاری های رفتاری نشود.

منبع:
پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا