دکتر سورنا ستاری معاون علمی وفناوری ریاست جمهوری: جوانان اصلی ترین پایه شکل گیری اقتصاد دانش بنیان هستند و اقتصاد دانش بنیان بر مبنای مزیت های سرزمینی، نیروی انسانی و تفکر بنا شده است که مهم ترین آن، جوانان و کارآفرینی هست. باید این مسئله را قبول کنیم فقط در قالب یک اقتصاد دانش‌بنیان می‌توانیم نخبگان را در داخل کشور نگه داشت، زیرا در اقتصاد دانش‌بنیانی که از مغز، فکر، ایده و هوش استفاده می‌شود ارزش مادی بیشتری دارد.

مقرر شده بود دانشگاه های کشوراز ابتدا فرهنگ کسب و کار و اشتغال آفرینی را به جوانان بیاموزانند، اما سیطره فرهنگ نفتی که فارغ التحصیل دانشگاهی را به کار کارمندی و نگاه به دست مدیر دولتی وابسته می کند، تا کنون مانع تحقق این امر شده است.
اکوسیستم کارآفرینی، قابل خریداری نیست، بلکه ساختنی است، شکل گیری اکوسیستم کارآفرینی درکشوراز ترغیب وتشویق جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی درسایه حمایت ها آغاز می شود و ایجاد مراکز نوآوری، استارتاپ کمپ ها ( استارتاپ ویکند ها ) و مراکز کسب و کار در اطراف دانشگاه ها، باید در همین راستا صورت گیرد.
عمده ترین مشکل ایجاد اشتغال ومهارت آفرینی کشور سیطره فرهنگ نادرست نفتی در اقتصاد است و با تمرین ایستادن جامعه روی پاهای خود، آموختن فرهنگ کارآفرینی و فرصت دادن به جوانان، شکل گیری اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری در بستر اقتصاد دانش بنیان و بر پایه هم دلی و کلام واحد محقق می شود.

پول دولت ما را معتاد می‌کند و معتاد به درآمد نفت می‌شویم و ما نباید فرهنگ اقتصاد نفتی، فرهنگ خام‌فروشی و فرهنگ خام‌خواری را در کشور توسعه دهیم. از اقتصادی که پایه آن منابع زیرزمینی باشد نوآوری و کارآفرینی بیرون نمی‌آید و این روش‌ها باید عوض شود که تمام تلاش ما در معاونت علمی و فناوری در این حوزه متمرکز است.



منبع : ایرنا


https://isfahanplus.ir/%d9%85%d8%b9%...%db%8c-%d8%ae/