شما چند بار در میانه‌ی یک موقعیت پراسترس و خسته‌کننده تصمیم‌گیری کرده‌اید؟ خیلی از ما این کار را انجام می‌دهیم علی رغم اینکه می‌دانیم این کار درست نیست. تکنیک‌هایی وجود دارند که به شما کمک می‌کنند در آینده این کار را نکنید یا حداقل کمتر در شرایط نامناسب و پر استرس تصمیم‌گیری کنید. استرس، توانایی شما را برای انتخاب‌های هوشمندانه از بین می‌برد. مهم نیست که شما تحت فشار چه نوع و چه مقدار استرس باشید، اگر آن را احساس کنید در هنگام تصمیم‌گیری ممکن است قادر نباشید درست عمل کنید و تصمیم درستی بگیرید. در تحقیقی که اخیرا در دانشکده پزشکی نیویورک انجام شده، مکانیسم عصبی ارتباط بین استرس مداوم و تضعیف حافظه مشخص شد که نتایج این مطالعه در نشریه نورون به چاپ رسیده است. این بررسی نشان داد استرس می‎تواند یک عامل محرک در بروز بسیاری از بیماری‎های روانی باشد. هورمون‎های استرس، بخش قشر پیشانی در مغز را تحت تاثیر قرار می‎دهند این بخش از مغز عملکردهایی مانند حافظه و تصمیم گیری را کنترل می‎کند. داشتن استرس خیلی هم بد نیست. در حقیقت برخی از آنها مفید هستند. اگر شما آدم بلندپروازی باشید خیلی مواقع آن را احساس می‌کنید. اما دانشمندان می‌گویند که حتی اگر در زندگی خود از استرس لذت می‌برید، این عامل همچنان می‌تواند باعث صدمه زدن به توانایی تصمیم‌گیری هوشمندانه شما ‌شود. به این دلیل است که شما باید برای مدیریت استرس و تصمیم‌گیری درست خود یک راهکار داشته باشید. در بیشتر موارد این راهکار بسیار ساده است: در مواقع بحرانی و پر استرس تصمیمات بزرگ نگیرید در عوض از چند قانون مهم پیروی کنید و هرگز آنها را زیرپا نگذارید:
۱- اجازه ندهید استرس به تصمیم‌گیری شما انگیزه دهد.

در بیست و یکمین مایل از ماراتن پیمان‌شکنی نکنید! زمانیکه استرس بالایی در کار و یا در طول یک پروژه‌ی بزرگ احساس می‌کنید، احتمال تصمیم‌گیری شتاب‌زده و ضعیف زیاد است. ممکن است در ذهن‌تان در این لحظات تصمیماتی بگیرید، اما همواره زمانیکه آرام شدید مجددا آنها ارزیابی کنید.
۲- هر روز ۳۰ دقیقه از زمان خود را به استرس زدایی اختصاص دهید.

زمانی‌که تحت استرس دائم هستید همه چیز را ناخوشایندتر احساس می‌کنید، از جمله اینکه هرگز شانس یک تصمیم‌گیری خوب و منطقی ‌‌‌‌‌را پیدا نخواهید کرد. اما برای تغییر این وضعیت به زمان زیادی نیاز ندارید. اگر بتوانید روزانه ۳۰ دقیقه را به فعالیت‌هایی چون ورزش، مطالعه و حتی تماشای تلویزیون اختصاص دهید، می‌توانید خود را در موقعیتی مناسب‌تر برای تصمیم‌گیری درست‌تر قرار دهید.

۳- در مورد تصمیمات خود با یک شخص آرام صحبت کنید.

دانستن نظر شخص دیگری در زمان تصمیم‌گیری وقتی تحت فشار استرس قرار دارید، هیچ ضرری برای شما ندارد. زمانیکه استرس دارید، قادر نیستید همه‌ی انتخاب‌ها را ببینید و یا بسنجید، بنابراین انجام این‌ کار با کمک یک دوست آرام و قابل اعتماد می‌تواند نقاط ضعف تصمیم شما را برایتان نمایان کند. کیفیت زندگی شما و توانایی انجام فعالیت‌های معنادار به طور عمده‌ای به تصمیماتی که می‌گیرید بستگی دارند، پس تلاش کنید تا تحت شرایط مناسب تصمیم‌گیری کنید.

منبع: پونیشا

https://isfahanplus.ir/%da%86%da%af%...8%da%af%db%8c/