در سال های اخیر، جنب و جوش های زیادی در اکوسیستم کارآفرینی شهرمان اتفاق افتاد. رویدادهایی که قبلا برگزار می شدند باشکوه تر از گذشته برگزار شدند و رویدادهای جدیدی شکل گرفت. افراد زیادی در این مدت به این اکوسیستم وارد شده و فعالیت های جدی را آغاز کردند. استارتاپ های زیادی راه اندازی شد تا جایی که در نمایشگاه الکامپ ۹۵، بعد از تهران، بیشترین تعداد استارتاپ هایی که متقاضی حضور در نمایشگاه شده اند، متعلق به اصفهان بوده است.

مراکز دولتی و شتابدهنده ها و وی سی ها بیش از پیش به حمایت از این شرکت های نوپا پرداختند و همین حمایت و توجه، کمک زیادی به رشد اکوسیستم کارآفرینی شهرمان کرد. پیشرفت های اخیر اکوسیستم کارآفرینی اصفهان، همت و مشارکت تک تک اعضای این اکوسیستم را می طلبید که تا حد زیادی حاصل شده است. نزدیک به ۲ سال پیش ایده سایت اصفهان پلاس وارد مرحله اجرایی شد و هدف خود را کمک به رشد و ارتقای اکوسیستم کارآفرینی شهر اصفهان قرار داد. اتفاقاتی که در طول مدت این ۲۲ ماه در سایت اصفهان پلاس رخ داد از این قرار بود:
  • ۲۰ نویسنده از سراسر کشور به جمع ما پیوستند و افتخار انتشار مطالب آنها راداشته ایم.
  • بیش از ۸۰۰ محتوای متنی، صوتی و تصویری در حوزه کارآفرینی و موضوعات روز دنیا در این حوزه تولید و ترجمه و یا گردآوری و منتشر شده است.
  • انعکاس و یا اطلاع رسانی بیش از ۴۰۰ رویداد کارآفرینی در محدوده شهر اصفهان صورت گرفت.
  • کتاب “جوامع کارآفرینانه” اثر برد فلد، با همکاری تیم اصفهان پلاس ترجمه و منتشر شد.
  • بزرگداشت هفته جهانی کارآفرینی برای اولین بار در ایران، در شهر اصفهان به پیشنهاد تیم اصفهان پلاس برگزار شد که در این هفته ۳۵ رویداد در سراسر شهر اصفهان و با همکاری ۴۵ مشارکت کننده ی دولتی، غیردولتی، دانشگاهی و … برگزار شد. تعدادی از این رویدادها از قبیل تخصیص غرفه سرای کارآفرینی در نمایشگاه اتوکام به استارتاپ های اصفهان، با همکاری مستقیم تیم اصفهان پلاس برگزار شد.
  • انتشار اخبار مربوط به کارآفرینی شهر اصفهان در یک سال گذشته بصورت مجتمع صورت گرفت.
  • تیم های فعال و استارتاپ های شهر اصفهان معرفی شدند و در نقشه اکوسیستم کارآفرینی اصفهان به ثبت رسیدند.
  • فرصت های شغلی موجود در فضای کارآفرینی و استارتاپی شهر اصفهان اطلاع رسانی شد.

آمار:

اما در هر کسب و کاری، بعد از گذشت مدت زمانی از شروع کار، آمار و ارقامی که بر اساس رفتار کاربران شکل می گیرد، برای ادامه روند آن کسب کار می تواند بسیار مهم باشد و حتی نشان دهد که این کسب و کار تا چه اندازه به چشم اندازهای خود رسیده است. نگاهی به آمارهای یک سال گذشته ی وب سایت اصفهان پلاس نکات جالب توجهی را از اکوسیستم کارآفرینی و افراد علاقمند به این حوزه در اختیار ما قرار می دهد. ۵ نوشته پربازدید اصفهان پلاس از ابتدای فعالیتش عبارتند از: ۱- معرفی کتاب “جوامع استارتاپی” ۲- بوم مدل کسب و کار و بوم لین ۳- آزمون تست شخصیت کارآفرینی ۴- لیست شتاب دهنده های ایران ۵- تفاوت میان کارآفرینی و اشتغال زایی چیست؟
در همان ابتدای راه، اصفهان پلاس مخاطبین خود را جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال قرار داد و تلاش خود را در جهت رفع نیازهای این بخش از مخاطبان خود به کار گرفت. اکنون بعد از ۱ سال با آمارهای عددی، درصد زیادی از مخاطبان ما، از همین محدوده سنی بوده اند.


در نمودار زیر جنسیت کاربران اصفهان پلاس نشان داده شده که ۳۳% از بازدیدکنندگان را خانم ها تشکیل می دهند. در اینفوگرافیکی که قبلا در اصفهان پلاس منتشر شده، درصد بانوان شاغل تا ۲۰۱۸ حدود ۴۷% تخمین زده شده که می توان انتظار داشت این میزان ۳۳ درصدی در این نمودار تا دو سال آینده به این تخمین جهانی برسد.

۵۲ درصد از ورودی های سایت از طریق موتور جستجوگر گوگل انجام شده است. این جمله به این معناست که در ۵۲ درصد از مواردی که جستجو در کلمات کلیدی مربوطه انجام شده، وبسایت ما ارزش نشان داده شدن را داشته است.

در نمودار زیر نیز ۵ استانی که بیشترین بازدید را از اصفهان پلاس داشته اند و همچنین پراکندگی بازدیدها در سراسر کشور نشان داده شده است. بیشترین تراکم بازدید از شهر تهران، در نمودار قابل مشاهده است.

در تصویر زیر، درصد کاربران با مرورگرهای مختلف نشان داده شده است. (درصد ورودی با سایر مرورگرها به دلیل ناچیز بودن، نمایش داده نشده است)


سیستم عامل های کاربران اصفهان پلاس در شکل زیر نمایش داده شده، این آمار فارغ از نوع دیوایس استفاده شده است و مربوط به آمار کلی در همه انواع دیوایس هاست. (درصد ورودی با سایر سیستم عاملها به دلیل ناچیز بودن، نمایش داده نشده است)



جمع بندی

کارآفرینی مفهومی است که همیشه همراه بشر بوده است. در بازارهای رقابتی امروز، ضرورت کارآفرینی و نقش آن در پیشرفت اقتصادی کشورها بیش از پیش به چشم می آید. ترویج فرهنگ کارآفرینی در میان جوانان و نوجوانان یک جامعه می تواند به پیشرفت یک کشور کمک زیادی کند. اقتصاددانان با توجه به مشکلات حوزه اشتغال و بیکاری، مدت هاست که کارآفرینی را موتور رشد و توسعه می دانند. از این رو بزرگترین دانشگاه های جهان، آموزش تفکر کارآفرینانه را در اولویت برنامه های خود قرار دادند. این فرهنگ شروع به گسترش کرد و به کشورهای در حال توسعه نیز رسید. مراکز کارآفرینی، مراکز رشد دانشگاهی و کارگروه های کارآفرینی مراکز دولتی و سایر اجزای یک اکسیستم کارآفرینی نقش بسیار مهمی در این راه دارند.
اصفهان پلاس، که خودش نوعی کارآفرینی اجتماعی است همیشه به دنبال ترویج فرهنگ کارآفرینی در میان جوانان جامعه و انتقال آموزه ها و محتوای آموزشی و تجربه های بزرگان ایران و دنیا در این حوزه بوده است تا به سهم خود گامی هرچند کوچک در راستای ترویج کارآفرینی در میان جوانان کشورمان بردارد. اکنون با گذشت نزدیک به ۲ سال از شروع فعالیت این وبسایت، آمار و ارقامی که در بالا به آن ها اشاره شد، نشان می دهند که اهداف موردنظر ما تا حد زیادی محقق شده اند و ما را برای ادامه ی این مسیر مصمم تر می سازند.
https://isfahanplus.ir/amar/