مصاحبه با تیم توان‌ساز
صنعت تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی، از صنایع رو به رشد جهانی می باشند و کمبود محصولات متناسب با نیاز های مشتری، فضای خوبی جهت ورود نیروهای کارآفرینی به این حوزه را باز کرده است. از مشکلاتی که این تیم به آن پرداخته اند، عدم کاربری دقیق آینه‌های دندان‌پزشکی در راستای رصد دقیق حفره‌های داخل دهان است. دندان پزشکان تازه کار همواره با تاباندن دقیق بازتاب نور یونیت بر حفره‌های داخل دهان دچار مشکل بوده‌اند و همچنین نیاز دندان‌پزشکان حرفه ای و متخصص با آینه‌های معمولی برطرف نمی‌شده است.
این تیم محصول (Light dental m) را که آینه‌ای دارای نور قابل تنظیم است و قابلیت استریل شدن در کوره‌ی اتوکلاو را داشته باشد، تا مرحله‌ی نمونه سازی جلو برده است و حضور موفقی در نمایشگاه بین المللی تجهیزات دندان‌پزشکی اکسیدا داشته است.
در ادامه مصاحبه ای کوتاه را با آقای طاهری یکی از اعضای تیم توان‌ساز انجام شده است که مشاهده می کنید:
آقای طاهری لطفا راجع به تیم و سوابق تحصیلی تیم توضیحی دهید.
متین طاهری روح هستم دانشجوی ترم ۷مهندسی مکانیک، آقای راشدی و آقای علیان هم دانشجویان رشته مکانیک که در واحد فنی تیم فعالیت می کردند، دو نفر دیگه از دوستان آقای ایزدی مهندسی صنایع و آقای نصیری مهندسی دریا از دانشگاه شریف هستند.

راجع به محصولتان برای ما توضیح دهید.
ما دو محصول داشتیم که هر دو به مرحله نمونه‌سازی رسید اما به علت حجم پایین بازار این دو محصول، ادامه پیدا نکردند. محصول اول عصایی بود به پای آسیب دیده متصل می‌شد که بیمار بدون نیاز به دست می‌توانست به طرز تقریبا طبیعی راه برود. محصول دوم آینه دندان‌پزشکی بود چراغی در آن تعبیه شده بود که می‌توانست پنهان‌ترین حفره‌ها دندان را به وضوح برای دندان‌پزشک نمایش دهد.

شروع این ایده از کجا بوده و چطور به این نیاز پی بردید؟
با بررسی رویه‌ی جهانی سلامت ما به این سمت هدایت شدیم و به دنبال محصولاتی بودیم که به فضای مهندسی مکانیک ما نیز نزدیکتر باشد. در مورد عصا، پیشنهاد از طرف دو نفر از اساتید دانشگاه بود. استاد نریمانی از دانشکده مهندسی مکانیک شریف و خانم دکتر جلالی از دانشگاه ایران. بعد از این که این محصول به نتیجه نرسید، در مورد آینه ایده‌پردازی شد و بعد از بررسی تمام حوزه‌هایی مثل پزشکی، دندان‌پزشکی، توانبخشی و ورزشی به بهترین نتیجه ای که رسیدیم این محصول بود.

آیا محصول شما مزیتی نسبت به نمونه‌های مشابه دارد؟
هر دو محصول نمونه خارجی داشتند اما مزیت اصلی ما قیمت و کیفیت بود در مورد عصا نتوانستیم با قیمت خوبی که باید تولید کنیم ولی در مورد آینه دندان‌پزشکی توانستیم به محصول برسیم اما حجم بازار خیلی کوچکتر از یک شرکت دانش بنیان بود.

در کار با چه موانع و سختی‌هایی روبرو شدید و چگونه با آن برخورد کردید؟
بزرگترین سختی در مسیر اطلاعات خیلی کم درباره بازار بود. دوم اینکه تیم خیلی مهم است . در مرحله ایده‌پردازی خیلی کم به معقوله حجم بازار توجه کردیم در این مورد آقای ملکی (تسهیلگر دفتر تجاری سازی) خیلی راهنمایی کردند و اگر محصول را به مرحله تولید رسانده بودیم شکست خیلی سختی می‌خوردیم . ولی خدا رو شکر کل دو پروژه بیشتر از یک میلیون برای ما هزینه برنداشت.

آیا در حال حاضر خودتان را در این مسیر موفق میبینید ؟
مسیر کارآفرینی یک مسیر تمام نشدنی است، محصولات در حال رفت و آمد هستند ولی کارآفرینان می‌مانند و اشتباه‌های قبلی را تکرار نمی‌کنند و ما هم ان شاا.. ایده بعدی را شروع خواهیم کرد بدون اشتباهات گذشته، من هر جور شکست کوچکی که خوردیم را موفقیت می‌دانم همین که دو تا شکست که قرار بود شکستی بزرگ باشد ولی در مقیاس کوچک اتفاق افتاد با هزینه کم خیلی موفق بودیم.
مهم‌ترین عامل در موفقیت یک کسب‌وکار نوپا را در چه می‌دانید؟
مهمترین عامل از نظر من تیم است. اگر یک تیم قوی، همدل، هم زبان باشند خیلی می توانند تاثیر داشته باشد شرایط محیطی اثر گذار هست ولی نه آن قدر که شرایط درونی یک بنگاه موثر است.

ویژگی هایی که یک کارآفرین موفق می تواند داشته باشد چیست ؟
از ویژگی‌های یک کارآفرین این است که باید هوشمند و خستگی‌ناپذیر و بلند پرواز باشد این سه ويژگی به نظر من ویژگی اصلی است در انتهای کار اگر توکل نباشد کار زمین می‌خورد.

هدف اصلی خودتان از راه اندازی کسب‌و‌کار را توضیح دهید ؟
حوزه کارآفرینی و کسب‌و‌کار خود را داشتن خیلی از نیازهای درونی من را جواب می‌دهد خود را در جایگاه مناسبی می‌بینم و سوم اینکه آن فضا را بسیار دوست داشتم.

آیا می خواهید دوباره کسب‌و‌کار دیگری راه‌اندازی کنید ؟ و چه چشم‌اندازی دارید ؟
فعلا فقط در حال یادگیری هستم با وقت گذاشتن در دفتر تجاری‌سازی و جاهای مختلف آموزش می‌بینم و تجربه خود را افزایش می‌دهم تا بتوانم یک تیم خیلی قوی آماده کنم و با آن تیم یک کسب‌و‌کار خوب راه‌اندازی کنم.

از چه زمان با تجاری‌سازی آشنا شدید؟ و چقدر در این مسیر به شما کمک کرد‌اند؟
از بهمن ۹۴ با برنامه تجاری‌سازی شریف کارمان را شروع کردیم. آقای حسن علیزاده که در حال حاضر در ستاد توسعه فناوری هستند بنده را با این مجموعه آشنا کردند. در این مسیر استفاده از مشاورین و مربیان متخصص و خدمات تبلیغاتی و همراهی تسهیلگران این برنامه کمک‌های شایانی را به تیم ما دادند دقیقا همان نیازی که برای استارت یک استارتاپ سخت افزاری لازم است.

گپ‌وگفت‌های تجاری‌سازی | قسمت سوم، تیم توان‌ساز | وبلاگ برنامه تجاری‌سازی شریف