محصول حاضر از تیم سینا آرتارای تهران یک دستگاه نوار سنج قلبی که با اتصال ساده ي دستگاه به تلفن همراه هوشمند، بيمار مي تواند در هر زمان نوار قلب خود را دريافت كرده، بر روي موبايل خود مشاهده نمايد و آن را در سرور ما بارگذاري كند، تا پزشك معالج وي پس از مشاهده ي نوار قلب، نظر خود را در اسرع وقت براي بيمار خود ارسال نمايد. در ادامه معرفی این محصول با آقای امینیان گپ و گفت کوتاهی داشتیم که ملاحظه می کنید:


راجع به سوابق تحصیلی و سابقه کاری تیم خود توضیح دهید؟
تیم ما از ۶ نفر تشکیل شده، خودم (امینیان) و آقای علی پارسا دانشجوی دکتری برق دانشگاه شریف هستیم، آقای صابر صالح فارغ التحصیل دکترا برق شریف، آقای احسان شانجانی فارغ‌التحصیل ارشد دانشگاه شریف رشته برق مخابرات، آقای استاد محمدی دانشجوی لیسانس دو گرایش برق و کامپیوتر شریف و آقای سیاوش جعفری جوزانی فارغ‌التحصیل کارشناسی طراحی صنعتی دانشگاه تهران هستند، همه دوستان سابقه کار در حوزه مشاوره هم دارند.

در مورد محصول خود توضیح دهید؟
یک دستگاه همراه تک کاناله نوار قلب است که برای بیماران قلبی در خانه استفاده می‌شود و به‌نوعی ارتباط بین بیمار و دکتر را بدون مراجعه به مطب و از راه دور امکان‌پذیر می‌کند که هر زمان احساس نیاز کردند، بتوانند نوار قلب خود را بگیرند و از طریق اینترنت به پزشک ارسال کنند.

چگونه این ایده را شناسایی کردید؟
با تصمیم اعضای گروه، حوزه پزشکی را انتخاب کردیم و با بررسی ایده‌های موجود این موضوع را مناسب دیدیم، به خاطر رقابتی که در بازار این محصول وجود دارد وارد شدن به آن طولانی است، به همین دلیل این ایده را انتخاب کردیم و برای آن‌وقت گذاشتیم تا پیاده‌سازی کنیم.

آیا محصول شما نمونه خارجی دارد و اینکه مزیت محصول شما نسبت به آن چیست؟
بله نمونه خارجی دارد. محصول ما ازنظر ساختار ظاهری مزیت دارد و اینکه داده محصول خارجی در سرورهای خارجی نگه‌داری می‌شود که معمولاً ازنظر مسائل امنیتی مشکل دارد ولی داده ما روی سرورهای داخلی خود ایران ذخیره می‌شود.

چه سازوکار و تکنولوژی در محصول خود استفاده کردید؟
در این دستگاه تکنولوژی نیمه های‌تک به‌کاررفته و سعی شده بامطالعه مقالات و استفاده از نتیجه تحقیقات مرتبط آخرین تکنولوژی در این محصول پیاده شود، به‌نوعی ترکیب سخت‌افزار و نرم‌افزار به حالت خیلی فلکسیبل پیاده‌سازی شود.

کدام بخش از نیاز بازار را پاسخ می‌دهد؟
مراجعه به مطب گاهی نیاز به‌صرف زمان زیادی دارد مسافت طولانی، ترافیک و مسائل دیگری که ارتباط با پزشک را کمی با سختی مواجه می‌کند این دستگاه این مزیت را برای بیماران دارد تا بتوانند از راه دور با پزشک خود در ارتباط باشند.


موانع و سختی‌هایی که در این مسیر داشتید چه بوده؟
ازجمله این موانع گرفتن مجوز از وزارت بهداشت و هزینه آن و جذب سرمایه کافی اولیه برای ورود به بازار بود چون سرمایه‌گذار خیلی سخت راضی می‌شود با توجه به ریسکی که وجود دارد وارد این بازار شود.

چه عواملی باعث موفقیت شما شده است؟
یکی از عوامل اصلی در موفقیت یک استارتاپ داشتن یک تیم منسجم و هماهنگ است فنی بودن و همدلی و درک متقابل بین اعضای تیم از ویژگی‌های خوب تیم ما بود.

مهم‌ترین عامل موفقیت در یک کسب‌وکار را چه می‌دانید و اینکه شرایط محیطی چقدر تأثیر دارد؟
مهم‌ترین عمل موفقیت ایمان داشتن به تیمی است که تشکیل می دهید ایده زیاد است مهم نحوه اجراست که آن هم به تیم بستگی دارد. اعضای تیم باید هماهنگ و جدی باشند و با هر سختی کار را رها نکنند. کمک گرفتن از تجربیات دیگران از دید بنده خیلی تأثیر دارد.

ویژگی یک کارآفرین موفق را در چه چیزی می‌بینید؟
البته ما هنوز خود را به‌عنوان کارآفرین موفق نمی‌دانیم، ولی می‌شود گفت پایداری در کار و ایمان داشتن به ایده و کاری که انجام می‌دهیم می‌تواند عامل موفقیت باشد.

چشم‌اندازی که برای کسب‌وکار نوپای خود در نظر گرفته‌اید چیست؟
محصولمان را وارد بازار کنیم و در بازارهای کشورهای اطراف نیز بتوانیم وارد شویم، قصد داریم در حوزه تجهیزات پزشکی محصولات متنوعی را به مرحله تولید برسانیم و وابستگی کشور را به واردات تجهیزات پزشکی کم کنیم و باعث بهبود سلامت شویم و درنهایت کاری که خیلی علاقه داریم یک برندسازی در حوزه تجهیزات پزشکی با برند ایرانی صورت بگیرد.


گپ‌وگفت‌های تجاری‌سازی | قسمت یازدهم، تیم سینا آرتارای تهران | وبلاگ برنامه تجاری‌سازی شریف