طی چند سال اخیر تعداد تراکنش ها در شبکه بیتکوین افزایش یافته است و این یعنی پر شدن تعداد بیشتری از بلاک ها.
استخراج کنندگان معمولا تراکنش هایی که کارمزد بالایی دارند را در بلاک خود قرار می دهند. تراکنش هایی که مقدار کارمزد آن ها کمتر است در mempool استخراج کنندگان باقی می مانند تا زمانی که بلاک بعدی دزست شود. اگر میزان کارمزد یک تراکنش، از بقیه تراکنش هایی که استخراج کننده می تواند در بلاکش قرار دهد کمتر باشد، باز هم آن تراکنش در بلاک قرار نخواهد گرفت.
این می تواند باعث کاهش کیفیت تجربه کاربری شود. تراکنش هایی که میزان کارمزد در نظر گرفته شده برای آن ها بسیار کم است، می توانند ساعت ها، روزها و حتی ماه ها منتظر تایید بمانند و گاهی هم هرگز نوبت به تایید شدنشان نرسد.
اما نکاتی که در زیر آمده می تواند به شما کمک کند تا تراکنش خود را از “گیر کردن” در این ترافیک کمک کند.
قبل از ارسال

کیف پول هایی که در اوایل ظهور بیتکوین بوجود آمدند میزان کارمزد ثابتی داشتند (معمولا mBTC0.1). از آنجایی که در آن اوایل تعداد تراکنش های بیتکوین مانند این روزها زیاد نبوده، استخراج کنندگان فضای خالی در بلاک های خود داشتند و در نتیجه این تراکنش ها را نیز در بلاک های خود جای می دادند (حتی تراکنش هایی با کارمزد کمتر و یا حتی بدون کارمزد نیز بعضا در بلاک ها قرار می گرفته و تایید می شدند).
اما امروزه معمولا مقدار ثابت mBTC0.1، کارمزدی کافی برای قرارگیری تراکنش ها در بلاک بعدی نیست و توسط تراکنش هایی با میزان کارمزد بالاتر از رقابت عقب میافتند.
سعی کنید کارمزد را بالاتر ببرید
راه حل واضحی که برای سریعتر تایید شدن تراکنش ها وجود دارد، بالا بردن میزان کارمزد است.
اگر کیف پول شما بطور پیشفرض مقدار کمی کارمزد در نظر می گیرد، شاید بتوانید آن را دستی افزایش دهید (یا از طریق تنظیمات کیف پول، یا بعد از ارسال تراکنش).
برای آگاهی از میزان کارمزدی که باید انتخاب کنید می توانید به وبسایت digiarz مراجعه کرده و از قسمت ماشین حساب فی متوجه شوید که چه میزان کارمزد برای تراکنش شما مورد نیاز است. در این قسمت زمان تخمینی تایید شدن تراکنش شما با توجه به میزان کارمزد محاسبه شده نیز نمایش داده می شود.
(آموزش استفاده از ماشین حساب دیجی ارز)
شاید کیف پول شما کارمزد پویا داشته باشد
این روزها اکثر کیف پول ها از ویژگی کارمزد پویا پشتیبانی می کنند. یعنی اینکه با توجه به داده ها و اطلاعاتی که از شبکه بیتکوین دارند، بصورت خودکار مطلوبترین کارمزد را در نظر می گیرند تا تراکنش شما در بلاک بعدی یا نهایتا بلاک بعد از آن قرار بگیرد.
برخی از کیف پول ها نیز امکان انتخاب کارمزد را از همان ابتدا به کاربر می دهند. همانطور که گفته شد کارمزد بالاتر باعث تایید شدن سریعتر تراکنش شما می شود.
اگر در زمان های شلوغی شبکه، تراکنش های کیف پول شما تاخیر دارند، و گزینه ای برای تعیین کارمزد ندارید احتمال دارد که کیف پولتان قدیمی شده باشد. باید بگردید تا شاید آپدیتی برای آن وجود داشته باشد و یا اینکه کیف پول خود را تغییر دهید.
تغییر کیف پول

اگر می خواهید کیف پول خود را تغییر دهید مسلما باید سرمایه خود را از کیف پول قدیمی به جدید منتقل کنید. اگر عجله ای ندارید و برایتان اهمیتی ندارد که مقداری کارمزد پرداخت کنید، می توانید سرمایه خود را از کیف پول قدیمی از طریق شبکه بیتکوین به کیف پول جدید خود انتقال دهید.
اگر برای این کار عجله دارید، برخی از کیف پول ها این امکان را دارند که کلیدهای خصوصی خود را ارسال (صادر) کنید و سپس آن ها را به کیف پول جدید وارد کنید. این کار دیگر نیازی به ایجاد تراکنش در شبکه بیتکوین ندارد و به محض ورود کلیدهای خصوصی به کیف پول جدید، می توانید تراکنش انجام دهید.
پس از ارسال

اگر تراکنش خود را ارسال کرده اید و “گیر” کرده است، این تراکنش می تواند در برخی موارد، از صف جلو بزند.
استفاده از گزینه Opt-in Replace-by-fee
ساده ترین راه حل برای آنکه باعث شوید تراکنشتان از صف جلو بزند، استفاده از گزینه ای به اسم Opt-in Replace-by-fee (یا Opt-In RBF) است. این کار به شما امکان ارسال مجدد “همان تراکنش” ولی با کارمزد بالاتر را می دهد.
در بیشتر موارد زمانی که یک تراکنش دوباره در شبکه ارسال شود (ولی با کارمزد بالاتر)، تراکنش جدید توسط شبکه رد می شود. نودهای بیتکوین معمولا این تراکنش جدید را بعنوان “دوبار خرج کردن” در نظر می گیرند و در نتیجه آن را نمی پذیرند.
اما زمانی که تراکنش را با استفاده از Opt-In RBF ارسال کنید، به شبکه اعلام می کنید که ممکن است بعدا “همین تراکنش” را با مقدار کارمزد بیشتر ارسال کنید. در نتیجه بیشتر نودهای شبکه با توجه به اعلام شما مبنی بر امکان ارسال مجدد این تراکنش، آن را خواهند پذیرفت و به این تراکنش جدید اجازه می دهند تا از صف جلو بزند.
اینکه آیا تراکنش شما در بلاک بعدی قرار می گیرد یا نه، به این بستگی دارد که چه استخراج کننده ای بلاک بعدی را استخراج کند، چرا که همه استخراج کنندگان Opt-In RBF را پشتیبانی نمی کنند. اما تعداد کسانی که آن را پشتیبانی می کنند نیز به اندازه کافی زیاد است. در نهایت تراکنش شما در یکی از چند بلاک بعد قرار خواهد گرفت.
در حال حاضر گزینه Opt-In RBF توسط دو کیف پول Electrumو GreenAddress پشتیبانی می شود. در نظر داشته باشید که این گزینه باید قبل از ارسال تراکنش (تراکنش اول) فعال باشد.
پرداخت فرزند برای والدین یا Child Pays for Parent
اگر کیف پول شما گزینه Opt-In RBF را پشتیبانی نمی کند داستان کمی پیچیده می شود و گزینه Child Pays for Parent یا CPFP ممکن است کمک کننده باشد.
استخراج کنندگان لزوما تراکنش های با کارمزد بالا را انتخاب نمی کنند بلکه مجموعه ای از تراکنش ها را که جمعا بیشترین کارمزد را دارند انتخاب می کنند.
بیشتر تراکنش های خروجی تنها بیتکوین را برای دریافت کننده نمی فرستند بلکه “باقیمانده آن بیتکوین” را نیز به شما بر می گردانند. شما می توانید این باقیمانده را در تراکنش بعدی خرج کنید.
برخی از کیف پول ها به شما اجازه خرج کردن این “باقیمانده” را حتی زمانی که هنوز تایید نشده باشد می دهد و در نتیجه شما می توانید این “باقیمانده” را طی یک تراکنش جدید برای خودتان بفرستید. این بار مطمئن شوید که مقدار کارمزد کافی جهت جبران کارمزد پایین تراکنش اصلی در نظر می گیرید. استخراج کننده باید کل مجموعه تراکنش ها را باهم انتخاب کند و همه آن ها را یکجا تایید کند.
اگر کیف پولتان به شما اجازه نمی دهد که دقیقا انتخاب کنید که کدام بیتکوین را خرج کنید (یعنی نمی توانید دقیقا آن مقدار تایید نشده را خرج کنید)، می توانید فرستادن تمام دارایی موجود در کیف پولتان را به خودتان امتحان کنید.
(همانطور که گفته شد باید بتوانید سکه هایی که هنوز تایید نشده اند را با کارمزد بالاتر خرج کنید. از آنجایی که استخراج کنندگان برای بدست آوردن کارمزد تراکنش دوم، نیاز به تایید تراکنش اول دارند، در نتیجه هر دو را یکباره تایید خواهند کرد.)
مانند Opt-In RBF، این مورد یعنی CPFP را نیز همه استخراج کنندگان پشتیبانی نمی کنند. اما تعداد آن ها به اندازه ای هست که تراکنش شما در یکی از بلاک های بعدی تایید شود.
هیچ کدام از دو گزینه

اگر هیچ یک از گزینه های بالا مطلوب نبود، باید تا زمانی که تراکنش شما تایید شود و یا بیتکوین هایتان به کیف پول برگردد منتظر بمانید. مهم است بدانید که تا زمانی که تراکنش شما تایید شود، بصورت فنی بیتکوین ها در کیف پولتان قرار دارند و تنها اینطور است که نمی توانید آن را ببینید. یعنی به معنای واقعی کلمه در شبکه “گیر” نکرده اند و در نتیجه نمی توانند گم شوند.
راه حل دیگر

استخر استخراج ViaBTC اخیرا گزینه ای با نام “transaction accelerator” ارائه کرده است. اگر تراکنش شما در شبکه مانده است و حداقل mBTC0.1 کارمزد به ازای هر کیلوبایت برای آن در نظر گرفته باشید، می توانید ID تراکنش خود را در ViaBTC ثبت کنید و این استخر، تراکنش شما را در اولویت بالاتری نسبت به سایر تراکنش ها قرار می دهد. از آنجایی که این استخر حدود ۷درصد از قدرت هش شبکه را دارد، شانس خوبی برای اینکه طی چند ساعت تراکنش شما تایید شود وجود دارد. البته این سرویس در حال حاضر ۱۰۰ تراکنش را در هر ساعت می پذیرد.
گیرنده

قاعدتا زمانی که شما گیرنده یک تراکنش هستید نیز می توانید با مشکل “گیر” کردن تراکنش مواجه شوید.
اگر کیف پول شما اجازه خرج کردن تراکنش های تایید نشده را بدهد، این موضوع می تواند توسط CPFP حل شود. همانطور که در بالا به آن اشاره شد، می توانید بیتکوین های ورودی به خودتان که تایید نشده اند را با مقدار کارمزد بالاتری (که بتواند مقدار کمِ کارمزد تراکنش اولیه را جبران کند) برای خود بفرستید. اگر کارمزد جدید کافی باشد، قاعدتا تراکنش باید طی چند ساعت تایید شود.

تنها راه حل دیگر این است که از فرستنده بپرسید که آیا از Opt-In RBF استفاده کرده یا خیر. اگر استفاده کرده باشد می تواند تراکنش را با مقدار کارمزد بالاتری دوباره ارسال کند.
البته گزینه ViaBTC نیز می تواند برای پرداخت های ورودی نیز استفاده شود.


https://coiniran.com/%d8%a7%da%af%d8...7%d9%86%d8%af/