برای شروع به استخراج هر کدام از دیجی ارز ها شما نیاز به انتخاب سخت افزار استخراج مناسب دارید که مهم ترین قسمت این سخت افزار کارت گرافیک به شمار میرود. مطالبی که در ادامه گفته شده بر اساس تجربیات و نظر شخصی نویسنده است و هر کسی بنا به نظر شخصی خود می تواند از سخت افزار دیگری استفاده کند.

۱. پردازنده
انتخاب پردازنده به علت عدم ورود سری های ارزان قیمت رایزن SR3 از AMD به بازار بسیار ساده است و بهترین گزینه برای این منظور پردازنده G3900 Celeronاز اینتل خواهد بود. دقت کنید که برای ماینینگ نیاز به پردازنده قوی نیست، به این دلیل که کارت گرافیک برای پردازش و استخراج دیجی ارز ها مورد استفاده خواهد بود.
۲. رَم
“رَم” از قطعاتی است که در بازدهی ماینینگ تاثیر بالایی نداشته و بهترین گزینه ماژول رم با ظرفیت ۴-۸ گیگ است که با توجه به نیاز پردازنده باید از نوع DDR4 باشد.
۳. درایو ذخیره سازی
برای این قسمت هیچ محدودیتی در انتخاب بین هارد دیسک و یا SSD وجود ندارد، حتی می توان از فلش هایی با ظرفیت ۳۲ گیگ و بالاتر استفاده کرد ولی در اینجا انتخاب SSD با ظرفیت ۱۲۰-۱۲۸ گیگ از نمونه های ارزان بازار پیشنهاد میشود که هم سرعت قابل قبولی هنگام بوت شدن سیستم دارد و هم میتوان برای Virtual memory از آن ها استفاده کرد.
۴-مادربرد
اتنخاب مادر برد از قسمت های سخت ماجرای ماینینگ است و مادر برد، پاور و کارت گرافیک مهمترین اجزای سیستم هستند. هر مادربردی که حداقل ۶ اسلات PCI-E با استاندارد X1, X4, X8 و X16 میتواند گزینه مناسبی به شمار رود. دقت کنید که به دلیل انتخاب پردازنده از سوکت ۱۱۵۱ اینتل مادربردها باید از این سوکت پشتیبانی کنند که در حال حاضر چیپ ست های سری ۱۰۰ و ۲۰۰ از سوکت ۱۱۵۱ پشتیبانی میکنند.
همچنین تعدادی از مادربرد ها تعدادی شکاف M.2 نیز دارند که با استفاده از تبدیل M.2 به PCI-E X4 می توان از آن ها نیز برای اتصال کارت گرافیک استفاده کرد. این نکته را در نظر بگیرید که تعدادی از مادربرد ها هنگام استفاده هم زمان از درگاه های مختلف، بعضی از درگاه ها را مسدود می کنند. برای اطمینان از عدم وجود هر گونه مشکل به قسمت مشخصات و دفترچه راهنمای مادربرد خود مراجعه کنید.
از مادربرد های مقرون به صرفه می توان مدل های Z270-P از ایسوس ، Biostar TB250-BTC ، Biostar TB250-BTC Pro ،Biostar GT6 ، Asrock H110 Pro BTC+ را نام برد. در این بین TB250-BTC PRO با ۱۲ و H110 Pro BTC+ با ۱۳ اسلات، گزینه ای بسیار عالی به شمار می رود اما از طرف دیگر باید به محدودیت پشتیبانی درایور AMD از ۸ گرافیک در ویندوز اشاره کرد که شما را مجبور به استفاده از ۸ کارت AMD و ۴ کارت Nvidia می کند.
از نظر نویسنده بهترین گزینه TB250-BTC با پشتیبانی از ۶ اسلات گرافیکی و ۱ اسلات M.2 می باشد که تنظیمات آن راحت و بدون دردسر است تنها با انتخاب حالت Mining Mode مادربرد تنظیمات لازم را اعمال میکند همچنین این مادربرد از ۳ ورودی برق پشتیبانی میکند که پایداری بالایی برای سیستم در هنگام استخراج به همراه دارد.
لازم به ذکر است بعد از تهیه مادربرد اولین کار به روز رسانی بایوس به آخرین ورژن موجود بوده و همچنین در مدل های غیر ماینینگ(معمولی) برای استفاده بیش از چند کارت گرافیک حتما گزینه Above 4G Decoding که در قسمت تنظیمات چیپ ست مادربرد قابل دسترسی است،فعال شود.
۵- کارت گرافیک
اصلی ترین بخش مجموعه مربوط به کارت گرافیکی و توان پردازشی آن در الگوریتم های مختلف با در نظر گرفتن فاکتور های قیمت و توان مصرفی است. انتخاب در این بخش بین دو سازنده اصلی AMD , NVIDIA است، هرچند می توان به صورت همزمان در یک سیستم از کارت های هر دو شرکت استفاده کرد. ابتدا کارت های AMD مورد بررسی قرار می دهیم:

  • AMD
    از گذشته کارت گرافیک های AMD عملکرد مناسبی در زمینه ماینینگ از خودشون نشان داده اند و گزینه مورد علاقه بیشتر کاربران بوده و هستند. هر چند می توان گفت تا پیش از سری ۴۰۰ مشکلات گرمایی یک نکته منفی در زمینه محصولات این شرکت به حساب می آمد که در حال حاضر با ورود سری ۴۰۰ و ریبرند آن ها تحت سری ۵۰۰ این مشکل کم رنگ شده است. کارت گرافیک های AMD سری ۴۰۰ و ۵۰۰ از طریق تغییر تنظیمات مربوط به تنظیمات تایمینگ رم در بایوس کارایی بالاتری نسبت به حالت معمولی نشان می دهند. هر چند در وضعیت فعلی موجودی این کارت ها به علت هجوم ماینر ها پایین و تقریبا نایاب است. این باعث شده تا کارخانه های سازنده به فکر تولید سری ها مخصوص ماینینگ افتاده و از این طریق حساب کاربران گیمر و ماینر را جدا کنند. کارت گرافیک های ۴۷۰/۴۸۰/۵۷۰/۵۸۰ در الگوریتم اتریوم کارایی بین ۲۶-۳۰ مگاهش از خود نشان می دهند. برای این منظور تغییر تنظیمات بایوس و همچنین اورکلاک مموری کارت و دانکلاک و اندر ولت کردن کارت لازم است. فاکتور هایی از قبیل برند حافظه کارت و کیفیت ASIC در میزان این بازدهی و گرمای تولید شده تاثیر مستقیم دارند.
    تفاوت اصلی کارت های تولید شده توسط کارخانه های مختلف، قسمت خنک کننده کارت ها می باشد. در این بین کارت گرافیک های سری نیترو پلاس از سفایر و گیمینگ ایکس از MSI خوش درخشیده و عملکرد بهتری در مقابل سایر رقبا نشان داده اند. لازم به ذکر است که تعدادی از ماینر ها به دلیل ناموجود بودن کارتهای ذکر شده به سمت مدل ۴۶۰ رفته اما باید در نظر گرفت که کارت های ۴۶۰ کارایی تقریبا نصف مدل های ۴۷۰/۴۸۰ ارائه داده و در بیان ساده تر هر ۱۲ کارت ۴۶۰ هزینه یک پردازنده، رم، مادربرد، SSD و رایزر ها را به شما تحمیل می کند.
  • NVIDIAبر خلاف بخش گیمینگ که در آن کارت های انویدیا عملکرد بهتری از خود ارائه می دهند در زمینه ماینینگ از رقیب خود عقب تر هستند. بر خلاف کارت های AMD در انویدیا نمیتوان در بایوس کارت تغییری ایجاد کرد. البته این مساله و قیمت بالاتر کارت های این شرکت باعث نشد تا ماینر ها از محصولات این شرکت چشم پوشی کنند. پس از کاهش موجودی کارت های AMD ماینر ها گزینه ای به جز انویدیا پیش روی خود نمی دیدند و کارت های ۱۰۶۰ و ۱۰۷۰ تبدیل به گزینه محبوب کاربران شد. بازدهی در الگوریتم ethhash که برای اتریوم است در مدل ۱۰۶۰-۶GB همراه با اورکلاک به ۲۲ مگاهش و کارت ۱۰۷۰ نیز در بهترین شرایط به ۳۱-۳۲ مگاهش است، که این اعداد با توجه به قیمت کارت ها قابل تامل می باشند.
    در انتهای باید متذکر شد که انتخاب کارت هایی با حافظه بیشتر را در اولویت قرار دهید. همچنین در سمت دیگر ماجرا، کارت های انویدیا در استخراج Zcash به لطف وجود یک ماینر بهینه(EWBF) عملکردی به نسبت بهتر دارند پس اگر کارت های گرافیک انویدیا خریداری کردید بهتر و منظقی تر است که به استخراج Zcash بپردازید. هر چند که از موهبت استخراج همزمان اتریوم و یکی از ارزهای Decred,Siacoin,Lbry,Pascal محروم خواهید شد. البته در این حالت مصرف کارت گرافیک بالاتر بوده و گرمای بیشتری تولید خواهد شد و میتوان از طریق تنظیمات مربوط به شدت استخراج(intensity) در ماینر کلیمور آن را کنترل کرد.

۶-منبع تغذیه(پاور)
این بخش هم همانند تهیه کارت گرافیک از حساسیت بالایی برخوردار است. پیشنهاد میشود بر اساس میزان TDP کارت و همچنین با در نظر گرفتن ۱۰۰ وات مصرف اجزاء سیستم اقدام به تهیه پاور کنید. به طور مثال هر کارت ۴۷۰ مصرفی در حالت دوال ماین با شدت سختی دیکرید ۲۰، مصرفی حدود ۸۰ وات خواهد داشت اما شما براساس TDP کارت که ۱۲۰ وات است و ضرب آن در تعداد کارت هایی که قرار است روی سیستم سوار شوند، به اضافه ۱۰۰ وات مصرف مادربرد و پردازنده و رم و…. به میزان مصرف خود میرسید. با اضافه کردن ۲۰-۳۰ درصد به عدد فوق شما به پاور مورد نظر خواهید رسید. به شخصه پاور زیر ۱۰۰۰ وات برای ماین را توصیه نمی کنم.
همچنین در صورت موجود نبودن پاور های توان بالا یا محدودیت مالی میتوان از دو پاور با توان پایین تر استفاده کرد برای این منظور شما نیاز به استفاده از تبدیل های Y برای ۲۴ پین مادربرد دارید. همچنین میتوانید سیم تبدیل را به صورت دست ساز درست کنید.
مورد آخر، در مورد انتخاب پاور اطمینان از کافی بودن تعداد خروجی های PCI-E بر اساس نیاز کارت های گرافیک است. پیشنهاد می شود در صورت ماژولار بودن پاور،کابل ها را با فاصله از یکدیگر به خروجی پاور متصل کنید تا گرمای ایجاد شده در این محل اسبی به پاور نرساند.
۷-رایزر
اخرین قطعه مورد نیاز که به سادگی هم در دسترس نخواهد بود رایزر هست،در هنگام خرید در صورت امکان رایزر از نوع USB3.0 تهیه کنید که ورودی برق اضافی نیز دارند از تهیه رایزر فلت بدون ورودی برق جدا پرهیز کنید زیرا باعث صدمه دیدن مادربرد و ۲۴ پین پاور خواهد شد.



دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.


https://coiniran.com/%d8%a7%d9%86%d8...1%d8%a7%d8%ac/