توسعه شبکه Lightning، که از مهم ترین و پرطرفدارترین پروتکل های لایه دومی بیتکوین برای انجام میکرو- تراکنش ها (تراکنش های کوچک) به شمار می رود، روز به روز در حال پیشرفت است. شرکت Lightning Labs که از مشارکت کننده های اصلی در توسعه شبکه Lightning است، هفته پیش از نرم افزار جدید شبکه Lightning خود، با قابلیت پشتیبانی از تمام سیستم عامل های کامپیوترهای شخصی را رو نمایی کرد (Lightning Desktop App).
کیف پول جدید متن باز Lightning، در واقع تنها یک رابط کاربری بر بستر پروژه متن باز Neutrino می باشد، که بر روی کد های نسخه Lightning Network Daemon یا به اختصار lnd سوار شده است.
خانم Elizabeth Stark، مدیر عامل شرکت Lightning ، در گفتگویی اختصاصی با نشریه Bitcoin Magazine گفت : ” این اولین کیف پول دارای رابط کاربری، برای ارسال و دریافت تراکنش ها در شبکه Lightning می باشد. “
در حال حاضر هر بخش شبکه lightning، به صورت مجزا و توسط چند تیم توسعه دهنده مختلف، ولی با توجه به استانداردهای تعریف شده در پروتکل این شبکه توسعه داده می شود. بسیاری از امکاناتی که توسعه دهندگان مشغول کار بر روی آن هستند، در همین لحظه نیز بر روی شبکه تستی بیتکوین یعنی testnet به خوبی کار می کنند. شبکه testnet، شبکه ای ست کپی شده از شبکه اصلی، با رمزارزهایی فاقد ارزش که تنها برای مصارف تستی استفاده می شوند.
با وجود اینکه در حال حاضر ابزارهای بسیاری در شبکه testnet وجود دارد، ولی اکثر آنها بدون رابط کاربری و کد محور هستند و برای استفاده از آن ها باید از خط فرمان استفاده کرد. سه تن از توسعه دهندگان شبکه Lightning به نام های Olaoluwa Osuntokun ، Bryan Vu و Case Sandberg در همکاری مشترکی، اولین نرم افزار شبکه Lightning را با رابط کاربری و گرافیکی برای تمامی سیستم عامل های کامپیوترهای شخصی ارائه کردند.
خانم Stark گفت : ” به نظر من هیجان انگیز ترین بخش این موضوع آن است که با استفاده از این رابط گرافیکی می توانیم، از چگونگی انجام تراکنش ها در تکنولوژی Lightning، درک بهتری داشته باشیم. توسعه دهندگان و تست کنندگان این تکنولوژی، مدت ها با استفاده از کد نویسی و وارد کردن دستورات کامپیوتری (از طریق خط فرمان)، از امکانات این شبکه استفاده می کردند ; ولی اینکه بتوانید به راحتی و با دانلود یک برنامه مجزا و با رابط کاربری گرافیکی از امکانات این شبکه استفاده کنید، پیشرفت بسیار مهم و قابل توجهی است.”
همچنین در حین معرفی این نرم افزار، شرکت Lightning Labs از کلاینت بسیار سبک و کم حجم متن باز بیتکوین خود به نام Neutrino، که هسته اصلی نسخه دسکتاپ برنامه Lightning می باشد، رو نمایی کرد.
بزرگ ترین مزیت Neutrino این است که کاربران آن نیازی به دانلود کل بلاکچین بیتکوین ( که حجم آن در این لحظه به 140 گیگابایت می رسد ) ندارند. این موضوع دسترسی و استفاده از برنامه کامپیوتری معرفی شده را راحت تر می کند و کاربران می توانند تراکنش های کوچک خود را در شبکه Lightning که مخصوص همین کارها نیز ساخته شده است، انجام دهند. همچنین از آنجا که Neutrino، از یک سیستم فیلترسازی جدید در فیلتر کردن تراکنش ها استفاده می کند، حریم خصوصی بسیار بیشتری را نسبت به دیگر کلاینت ها برای کاربران فراهم می کند. ( فیلترسازی در این برنامه مستقیما در کامپیوتر کاربر انجام می شود)
با توجه به پستی که در وبلاگ این شرکت منتشر شد، با عرضه این نرم افزار یک دوره آزمایشی دو هفته ای در نظر گرفته می شود و توسعه دهندگان فرصت دارند تا این نرم افزار یا هسته اصلی آن ( یعنی Neutrino ) را آزمایش کنند. البته این نسخه تستی در اختیار کاربران معمولی نیز قرار می گیرد.
خانم Stark همچنین افزود : ” مزیت داشتن نسخه مخصوص دسکتاپ این است که از این به بعد کاربران معمولی می توانند به راحتی تمامی ویژگی های جدیدی که توسعه دهندگان بر روی شبکه Lightning اضافه می کنند ( به طور مثال ویژگی Yalls ) را آزمایش کنند“.
بعد از دوره آزمایشی 2 هفته ای، عرضه این نرم افزار وارد چرخه طبیعی خود می شود. ولی به گفته خانم Stark، برای عرضه کیف پول بیتکوین برای شبکه اصلی و غیرآزمایشی یعنی mainnet، احتمالا باید مدت بیشتری منتظر بمانیم.
به نقل از توضیحات خانم Stark : ” به منظور انتشار نسخه بتا، تیم ما سخت در حال تلاش و آزمایش برای ارائه نسخه ای پایدار است. این نرم افزار با پول مردم سر و کار دارد و به همین دلیل می خواهیم مطمئن شویم که مردم تجربه خوب و مطمئنی از کار با آن داشته باشند. “

هنوز هیچ تاریخ خاصی برای انتشار نسخه بتا اعلام نشده است، اما به نقل از خانم Stark : “گام بعدی ما، جمع آوری و بررسی بازخوردهای کاربران شبکه آزمایشی و توسعه و بهبود بیشتر شبکه Lightning Network Daemon و زیربنای آن یعنی Neutrino است.”
کد منبع باز نسخه دسکتاپ برنامه Lightning، در سایت Github، در دسترس عموم قرار گرفته است.

دیدگاه هایی که در این مقاله ارائه شده اند، متعلق به نویسنده می باشند و لزوماً مربوط به Coiniran نمی باشد و نباید به آن نسبت داده شود.


https://coiniran.com/%d9%86%d9%85%d8...4%da%a9%d9%84/