کانادا یکی از کشورهایی است که بهترین نوع ویزا یعنی ویزای اقامت دائم را برای دارندگان یک استارتاپ ارائه می دهد و شرایط لازم جهت واجد شرایط بودن برای این نوع ویزا عبارت است از: ·
داشتن حداقل نمره ۵ آزمون IELTS ·
داشتن حداقل سرمایه لازم برای زندگی یک ساله در کانادا (حدود 12 هزار دلار کانادا برای یک نفر)
سهم حداقل 10 درصد از کل سهام استارت اپ
یافتن یک سرمایه گذار در کشور کانادا سازمان های مورد تایید در برنامه استارتاپ ویزای کانادا متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق اختراع می بایست پشتیبانی یکی از سازمانهای موجود در 3 دسته بندی زیر را جهت اقدام برای این برنامه مهاجرتی داشته باشند.

دسته اول : Venture capital funds

این گروه شامل سازمان های بزرگ مالی کانادایی می باشند . سازمان هایی که در این دسته می باشند جهت پشتیبانی از متقاضیان می بایست متعهد به سرمایه گذاری 200 هزار دلار در طرح پیشنهادی باشند . سازمان های زیر در لیست این گروه می باشند .

  • BDC Venture Capital
  • Celtic House Venture Partners
  • Extreme Venture Partners LLP
  • Golden Venture Partners Fund, LP
  • Impression Ventures
  • Information Venture Partners Management Inc.
  • Innovation Platform Capital International LP
  • iNovia Capital Inc.
  • Lumira Capital
  • Nova Scotia Innovation Corporation (o/a Innovacorp)
  • OMERS Ventures Management Inc.
  • Pangaea Ventures Ltd
  • PRIVEQ Capital Funds
  • Real Ventures
  • Relay Ventures
  • ScaleUp Venture Partners, Inc
  • Top Renergy Inc
  • Vanedge Capital Limited Partnership
  • Version One Ventures
  • Westcap Management Ltd
  • Yaletown Venture Partners Inc

دسته دوم : Angel investor groups

سازمان های موجود در لیست این دسته می بایست متعهد به سرمایه گذاری به ارزش حداقل 75 هزار دلار کانادا در طرح پیشنهادی باشند .

  • Canadian International Angel Investors
  • Ekagrata Inc
  • Golden Triangle Angel Network
  • Keiretsu forum Canada
  • Oak Mason Investments Inc
  • Southeastern Ontario Angel Network
  • TenX Angel Investors Inc
  • VANTEC Angel Network Inc
  • York Angel Investors Inc

دسته سوم : Business incubators

سازمانهای موجود در این دسته ، طرح های جدید را بررسی کرده و در صورتیکه مورد تایید آنها باشد در توسعه و رشد آن به متقاضی کمک خواهند کرد. این سازمانها برعکس سازمانهای دسته اول و دوم در طرح متقاضی سرمایه گذاری نمی کنند و حتی ممکن است برای پذیرش طرح متقاضی مبالغی نیز دریافت نمایند . مبالغ دریافتی صرف خدماتی نظیر کمک به برنامه ریزی مالی شرکت ،کمک به برنامه ریزی تبلیغات و ماکتینگ و شرکت در دوره های آموزشی خاص خواهد شد .

  • Alacrity Foundation
  • Alberta Agriculture and Forestry
    • Agrivalue Processing Business Incubator
    • Food Processing Development Centre

  • Biomedical Commercialization Canada Inc. (operating as Manitoba Technology Accelerator)
  • Creative Destruction Lab
  • Empowered Startups Ltd
  • Extreme Innovations
  • Genesis Centre
  • Highline BETA Inc
  • Innovacorp
  • Interactive Niagara Media Cluster o/a Innovate Niagara
  • Invest Ottawa
  • Knowledge Park o/a Planet Hatch
  • LatAm Startups
  • Launch Academy - Vancouver
  • LaunchPad PEI Inc
  • Millworks Centre for Entrepreneurship
  • NEXT Canada
  • North Forge Technology Exchange
  • Platform Calgary
  • Real Investment Fund III L.P. o/a FounderFuel
  • Ryerson Futures Inc
  • Spark Commercialization and Innovation Centre
  • Spring Activator
  • The DMZ at Ryerson University
  • Toronto Business Development Centre (TBDC)
  • TSRV Canada Inc. (operating as Techstars Canada)
  • VIATEC
  • Waterloo Accelerator Centre
  • York Entrepreneurship Development Institute

تعهد یکی از سازمانهای مزبور یکی از شروط مهم این برنامه مهاجرتی می باشد .
پروسه و مدت زمان بررسی طرح ،اختراع و پیشنهاد متقاضی توسط این سازمانها با توجه به نوع طرح متفاوت می باشد .

شرایط اخذ ویزای کار برای متقاضیان برنامه ویزای استارت آپ کانادا

متقاضیان مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ startup در طول زمانی که پرونده اقامتی آنها در پروسه انجام است در صورت داشتن شرایط زیر، می توانند از طریق ویزای کار نیز وارد کانادا شده و کسب و کار خود را شروع نمایند.

  • نزد اداره مهاجرت پرونده کارفرما تشکیل بدهند و هزینه آن را (230 دلار کانادا ) پرداخت کنند .
  • از طرف سازمان های مورد تایید فوق ، نامه پشتیبانی دریافت کرده و با آنها قرار داد دو جانبه Commitment Certificate امضا نموده باشند .
  • داشتن تمکن مالی متناسب با تعداد اعضای خانواده ، به اندازه حداقل دو برابر ارقام ثبت شده در جدول تمکن مالی ، جهت 54 هفته (تقریبا" یکسال ) زندگی در کانادا

در صورتیکه با ویزای کار متقاضی موافقت گردد به همسر وی نیز ویزای کار داده شده و فرزندان نیاز می توانند تحصیل نمایند، با در نظر گرفتن این نکته که متقاضی فقط مجاز به کار بر روی پروژه خود بوده ولی همسر او می تواند برای هر کارفرمایی کار نماید .

اداره مهاجرت کانادا بیشتر از 90 برنامه مهاجرتی با شرایط مختلف تنظیم نموده است . متقاضیان ویزای کانادا در صورتیکه شرایط یکی از برنامه های مهاجرتی را نداشته باشند با مطالعه دیگر برنامه های اقامت کانادا می توانند بهترین برنامه مهاجرتی را متناسب با شرایط خود اقدام نمایند .

منبع: ویزای استارتاپ موسسه مهاجرتی یوکن