یکی از متداول‌ترین پرسش‌هایی که از من به‌عنوان مشاور کارآفرینی می‌پرسند، این است: «چگونه سرمایه لازم را برای راه‌اندازی کسب‌وکارم تامین کنم؟» پاسخ همیشگی من این است که روشی جادویی وجود ندارد و برخلاف باور عموم مردم، هیچ‌کس فقط به این خاطر که شما ایده تجاری جدید و هیجان‌انگیزی دارید منتظر نیست تا بال‌هایش را باز کرده و برای شما پول پرتاب کند.
از سوی دیگر، گزینه‌های خلاقانه دیگری برای راه‌اندازی کسب‌وکار وجود دارند که ممکن است به هنگام خرید خودرو، خانه یا دیگر اقلام مهم مصرفی، در اختیار شما نباشند. اگر اصرار دارید کارآفرین شوید، توصیه می‌کنم به‌جای این‌که تنها یک یا دو گزینه را در نظر بگیرید و سپس در صورت نتیجه نگرفتن ناامید شوید، در مورد تک‌تک این گزینه‌ها به‌طورجدی فکر کنید.
البته هر گزینه‌ای مزایا و معایب خود را دارد، بنابراین تمامی این گزینه‌ها ممکن است در اختیار شما نبوده یا اصلا مناسب شما نباشند. برای مثال، سرمایه‌گذاران حرفه‌ای به تجربه قبلی شما در راه‌اندازی کسب‌وکار اهمیت بسیار زیادی می‌دهند و انتظار دارند در ازای سرمایه‌شان بخشی از کسب‌وکار را به نام خود کنند و سرمایه‌یشان را تحت کنترل داشته باشند. این‌ها برای کارآفرینی که تازه وارد این حوزه شده است، راحت نیست.
بنابراین، این سوال همواره مطرح است که شرایط شما با کدام گزینه تناسب دارد، و برای تبدیل ایده رویایی‌تان به یک کسب‌وکار واقعی، حاضرید از چه چیزهایی بگذرید. در اینجا فهرست ۱۰ مورد از برترین منابع متداول سرمایه‌گذاری را در اختیار شما قرار می‌دهم که از کمترین درجه اهمیت به بیشترین اولویت‌بندی شده‌اند. در کنار آن‌ها نیز نکاتی برای هدایت اندیشه و تمرکز شما ارایه کرده‌ام.

۱۰. به دنبال وام بانکی یا تسهیلات اعتباری از طریق کارت اعتباری باشید
به‌طورکلی، استارت‌آپ‌های نوپا نمی‌توانند از این گزینه استفاده کنند مگر آنکه سابقه اعتباری خوبی داشته باشند یا دارایی‌های فعلی آن‌ها به‌عنوان وثیقه قابل‌توجه باشد. در ایالات‌متحده امریکا، شرکت کسب‌وکارهای کوچک (SBA) می‌تواند بدون نیاز به پشتیبانی‌های معمول، نقدینگی در اختیار شما قرار دهد.

۹. خدمات یا سهام خود را در ازای کمک به استارت‌آپ معامله کنید
این بدان معناست که مهارت‌های خود یا چیزی از این قبیل را بدهید و به‌جای آن چیزی را که نیاز دارید بگیرید. برای مثال می‌توانید با شرکتی مذاکره کنید تا یک فضای کار اداری در اختیار شما قرار دهند و در عوض توافق کنید تا پشتیبانی سیستم‌های کامپیوتری کارکنان دیگر در آن شرکت را بر عهده بگیرید. نمونه دیگر، مبادله سهام شرکت با پشتیبانی در امور حقوقی و حسابرسی است.

۸. مذاکره با یکی از همکاران استراتژیک یا یکی از مشتریان برای پیش‌پرداخت
یکی از مشتریان اصلی یا یکی از شرکت‌هایی را که ارزش ایده شما را می‌دانند و حاضرند برای پیشرفت کسب‌وکارتان، پیش‌پرداخت بپردازند را پیدا کنید. مجوز زودهنگام (early licensing) و توافقات برچسب سفید (white-labeling agreement) هم زیرمجموعه این روش هستند.

۷. در یک شتاب‌دهنده یا مرکز رشد استارت‌آپ عضو شوید
سازمان‌هایی مثل Y Combinator این روزها بسیار معروف شده‌اند و اغلب با دانشگاه‌های بزرگ و سازمان‌های توسعه اجتماعی و حتی شرکت‌های بزرگ در ارتباط هستند. بیشتر این مراکز منابع رایگانی مانند دفتر کار رایگان و خدمات مشاوره را در اختیار استارت‌آپ‌ها قرار می‌دهند، اما برخی نیز سرمایه اولیه آن‌ها را تامین می‌کنند.

۶. با سرمایه‌گذاران خطرپذیر مشورت کنید
شرکت‌های حرفه‌ای سرمایه‌گذاری مانند Accel Partners روی استارت‌آپ‌های واجد شرایطی که اغلب مدل کسب‌وکار اثبات شده‌ای دارند و آماده‌اند تا در مقیاس وسیع‌تری به فعالیت‌هایشان ادامه دهند، سرمایه‌گذاری می‌کنند. آن‌ها معمولا به دنبال فرصت‌های بزرگ هستند؛ فرصت‌هایی که برای تحقق به دو یا چند میلیون دلار نیاز دارند و تیم قابلی روی آن‌ها کار می‌کند. برای این‌که در مذاکره با این سرمایه‌گذاران به نتیجه برسید به فکر جلسه معارفه‌ای گرم و تأثیرگذار باشید.

۵. تقاضای خود را برای فرشتگان سرمایه‌گذار محلی ارسال کنید
در بسیاری از نواحی کلان‌شهرها، گروه‌هایی وجود دارند که خالص دارایی آن‌ها بالاست و علاقه‌مند هستند تا از استارت‌آپ‌ها حمایت کنند و برای استارت‌آپ‌های واجد شرایط حتی تا یک‌میلیون دلار هم سرمایه‌گذاری می‌کنند. برای یافتن این فرشتگان از پلتفرم‌های آنلاینی مانند Gust و دیگر شبکه‌های محلی استفاده کنید تا بتوانید گروه‌هایی را پیدا کنید که با صنعت و حوزه موردعلاقه شما مرتبط باشند.

۴. کمپین آنلاینی را برای سرمایه‌گذاری جمعی راه‌اندازی کنید
نمونه‌ای از این روش جدید سرمایه‌گذاری که طبق قانون JOBS Act همه می‌توانند در آن شرکت کنند در سایت‌هایی مانند Kickstarter مشاهده می‌شود. در این سایت‌ها مردم طی کمپینی به‌صورت آنلاین مبلغی را گرو می‌گذارند تا محصولی که در آینده به آن‌ها تحویل داده می‌شود را پیش‌خرید کنند، یا به شرکتی کمک می‌کنند و سپس پاداش (برای مثال یک تی شرت) دریافت می‌کنند.

۳. برای کمک‌هزینه کسب‌وکارهای کوچک درخواست دهید
دولت صندوق‌هایی دارد که برای پشتیبانی از فناوری‌های جدید و آرمان‌های مهمی همچون آموزش، بهداشت و نیازهای اجتماعی، تخصیص یافته‌اند. برای شروع می‌توانید سری به سایت Grants.gov بزنید. در این سایت می‌توانید ضمن جستجو به بیش از ۱۰۰۰ برنامه همیاری فدرال دست پیدا کنید. اگرچه فرایندی طولانی است اما در عوض نیازی نیست سهام خود را واگذار کنید.

۲. درباره نیازهای خود با خانواده و دوستان صحبت کنید
به‌عنوان یک قانون کلی، سرمایه‌گذاران حرفه‌ای اغلب از شما انتظار دارند که تعهد دوستان و اعضای خانواده را جلب کرده باشید تا بتوانید اعتبار و قابل‌اعتماد بودنتان را اثبات کنید. اگر دوستان و اعضای خانواده به شما ایمان نداشته باشند، از دیگران هم انتظاری نداشته باشید. این اولین منبع سرمایه‌گذاری غیرشخصی برای تمامی استارت‌آپ‌های نوپاست.

۱. خودتان سرمایه‌گذاری کنید
این روزها هزینه راه‌اندازی کسب‌وکار از همیشه کمتر است و بیش از ۹۰ درصد از استارت‌آپ‌ها با سرمایه شخصی (به شیوه‌ی خود راه‌انداز) راه‌اندازی می‌شوند. البته قبل از شروع و رشد طبیعی کسب‌وکارتان کمی طول می‌کشد تا پول پس‌انداز کنید، اما مزیت این کار این است که نیازی نیست سهام یا کنترل کسب‌وکارتان را از دست بدهید. با این کار، کسب‌وکارتان فقط برای خودتان است.

می‌توانید مشاهده کنید که تمامی این گزینه‌ها نیازمند کار و تعهد شما هستند. بنابراین چیزی به اسم جادو یا پول بی‌زحمت وجود ندارد. تمامی روش‌های سرمایه‌گذاری نیازمند سبک‌سنگین کردن هزینه‌ها و نتیجه‌گیری‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت و تصمیم‌گیری درباره مالکیت و کنترل است.
بااین‌همه گزینه موجود، دیگر بهانه‌ای وجود ندارد. پس به‌جای این‌که درباره زندگی‌تان رویا ببافید، با رویاهایتان زندگی کنید.



www.entrepreneur.com
ده راه مطمئن در تامین سرمایه استارت‌آپ‌ها - ictstartups.ir