جهاددانشگاهی از نهادهای انقلاب اسلامی است که در حوزه پژوهش و فناوری، فرهنگی، آموزش های کوتاه مدت تخصصی و آموزش عالی، حوزه اشتغال دانش آموختگان، اطلاع رسانی و مراکز رشد و پارک های فناوری فعالیت دارد.این نهاد در 16 مرداد سال 1359 تاسیس و در اکثر استان ها و حتی دانشگاه ها فعالیت می نماید.

در حال حاضر علاوه بر دفتر مرکزی،42 واحد جهاددانشگاهی که 12 واحد آن در شهر تهران و 30 واحد نیز در مراکز استان ها استقرار دارند، همچنین 3 پژوهشگاه و 24 پژوهشکده،27 سازمان،مرکز،موسسه و شرکت،یک مجتمع تحقیقاتی و 2 پارک علم و فناوری وابسته به این نهاد هستند.

علی رغم اینکه جهاددانشگاهی در سال 1359 تاسیس شده است اما این نهاد در استان لرستان راه اندازی نشده بود تا اینکه در سال 1380 آقای سیدعلی نادر دهقانی با همکاری مدیریت ارشد و مراکز دانشگاهی موضوع را پیگیری و این نهاد در سال 1381 رسماً در لرستان تاسیس شد.

نگاهی اجمالی به جهاددانشگاهی:

جهاددانشگاهی که به تعبیر مقام معظم رهبری مولود مبارک انقلاب اسلامی است، با الهام همه جانبه از آرمان های این انقلاب بزرگ جهانی و بنیانگذار کبیرآن، امام خمینی (ره) تشکیل شده و بر مبنای شناخت مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه به دنبال ارائه الگویی بومی از تولید دانش و فناوری و ایجاد زیرساخت فرهنگی موردنیاز آن در راستای تحقق الگوی اسلامی ایرانی است.

جهاددانشگاهی نهادی عمومی و غیردولتی تحت نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی و دارای شخصیت حقوقی مستقل است که در سال 1359 با ماموریت گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه نوآوری برای نیل به خوداتکایی،توسعه امورفرهنگی در سطح جامعه و ایجاد پلی میان دانشگاه و بخش صنعتی،خدماتی کشور تاسیس گردید.

این ماموریت از طریق هدایت و اجرای پروژه های تحقیقاتی در زمینه های مختلف علوم و فناوری و پیگیری بهره برداری از نتایج تحقیقات صورت می گیرد.

اهداف کلی:

-گسترش تحقیقات و شکوفایی روحیه تتبع و استعدادها در سطح جامعه برای نیل به خوداتکایی

-توسعه امور فرهنگی در سطح جامعه از طریق همکاری با حوزه،دانشگاه و سایر مراجع و نهادهای فرهنگی به خصوص برای نسل جوان

-گسترش طرح های کاربردی و نیمه صنعتی از طریق پیوند با مراکز علمی و تحقیقاتی به منظور به کارگیری نتایج پژوهش

ماموریت ها:

ماموریت کلی جهاد عبارت است از:

-تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی و برنامه ریزی فرهنگی و تربیتی و ایجاد آمادگی فکری و مکتبی در قشر جوان بخصوص دانش آموزان دبیرستانی و دانشجویان به منظور مقابله با غرب زدگی و انحرافات در چارچوب سیاست های فرهنگی کشور

-ایجاد تشکیلات مناسب به منظور تالیف،ترجمه و انتشار کتب،نشریات نتایج تحقیقات و مقالات علمی،فرهنگی و تولید مواد کمک آموزشی

-انجام دادن تحقیقات توسعه ای و کاربردی

-پی گیری طرح های تحقیقاتی جهاد تا پایان مرحله نیم صنعتی و صنعتی
-ارائه خدمات علمی - فنی در زمینه های مختلف موردنیاز جامعه
-حمایت،تشویق و جذب دانشجویان و پژوهشگران جوان و مستعد و برنامه ریزی و ایجاد شرایط و امکانات لازم به منظور فراهم آوردن زمینه فعالیت های علمی و پژوهشی آنان بر مبنای شناخت مشکلات واقعی و نیازهای تخصصی جامعه
-اجرای دوره های رسمی آموزش های علمی - کاربردی مطابق ضوابط و مقررات آموزش عالی کشور
-ایجاد تشکیلات آموزشی و تحقیقاتی مطرح شده بر اساس قوانین و مقررات آموزش عالی
-مشارکت در ایجاد زمینه های مناسب برای اشتغال بیشتر فارغ التحصیلان دانشگاهی
سند چشم انداز بیست ساله جهاددانشگاهی :
بر اساس سند چشم انداز بیست ساله،جهاددانشگاهی نهادی است:
انقلابی با هویت اسلامی:
*معتقد و ملتزم به آرمان ها، ارزش ها و مدافع اهداف انقلاب اسلامی و حضرت امام خمینی (ره)، پیرو ولایت فقیه و رهبری نظام، متعهد به اهداف انقلاب فرهنگی،با ساختار نهاد عمومی غیردولتی برخوردار از منابع انسانی متعهد و کارآمد
*مومن،انقلابی،متخصص،خلاق،� �رتلاش،خودباور،مسئولیت پذیر،دارای روحیه کار جمعی و ملتزم به فرهنگ جهادی
الهام بخش و موثر در کشور:
*الهام بخش در نواندیشی و پویایی علمی و فرهنگی در جهت نیل به خوددباوری،خوداتکائی و تقویت هویت ایرانی - اسلامی

*موثر در تشخیص چالشها،مسائل و نیازهای علمی،فرهنگی و اجتماعی کشور،ارائه راه حل های هوشمندانه و تاثیرگذار در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری کشور

پیشگام در توسعه علم، فناوری و فرهنگ:

پیشگام در:

*توسعه قطب های علم و فناوری برای گسترش مرزهای دانش

*تحقیق و توسعه و تولید فناوری های نوین

*جذب توان علمی نخبگان

*پژوهش های کاربردی برنامه ریزی شده و بکارگیری نتایج حاصله

*تولید،جذب و بومی سازی فناوری های موردنیاز

*توسعه دانشگاه غیردولتی معتبر بین المللی

*توسعه آموزش عالی و تخصصی با رویکرد تربیت منابع انسانی متعهد،کارآمد و کارآفرین

*صیانت از ارزش های انقلاب اسلامی و انقلاب فرهنگی

*ارتقاء و تعمیق معرفت دینی و ترویج فضائل اخلاقی در میان جوانان در پرتو اندیشه و سلوک دینی، اجتماعی و سیاسی حضرت امام خمینی (ره)

*تبلیغ و ترویج فرهنگ و هنر اسلامی-ایرانی با رهیافتی زیبایی شناسانه ، بدیع و منطبق با زمان

*پرورش خلاقیت ها و استعدادهای فرهنگی- هنری و تقویت روحیه خودباوری دانشجویان

آشنایی با مرکز رشد(Incubator):
مرکز رشد یا انکوباتور، یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل کرده تاسیس می شود و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی،زمینه پا گرفتن شرکت های جدید را فراهم می کند. استفاده از مراکز رشد، امروزه تبدیل خلاقیت ها و دستاوردعای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارائه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب می شود. امروزه بیش از 3000 مرکز رشد در سراسر دنیا وجود دارد که بیشتر آنها در کشورهای آمریکا و ژاپن مستقر هستند. تاریخچه و اهداف مراکز رشد: تاسیس اولین مرکز رشد جهان به سال 1959 میلادی در نیویورک بر می گردد. در این سال ژوزف مانسکو، با خرید یک ساختمان بزرگ قدیمی تصمیم گرفت که آن را به مستاجران متعددی اجاره دهد تا بتواند از این طریق درآمدزایی نماید. مانسکو بعد از یکسال، 20 تا 30 مستاجر داشت که حدوداً ده هزار مترمربع از فضای مجموعه را اجاره نموده بودند. این مرکز، هنوز هم فعال است و با نام مرکز صنعتی باتاویا(Batavia) شناخته می شود و حدوداً هزار نفر در آن مشغول به کارند. از جمله اهداف تاسیس مراکز رشد می توان به ایجاد خودباوری و روحیه کارآفرینی در اقشار مستعد جامعه و آشنا نمودن کارآفرینان با قوانین حمایتی دولت از آنها، افزایش سطح درآمدها به کمک ایجاد تعادل میان اقتصاد بومی منطقه و فناوری روز، کمک به وارد شدن فناوری های روز که با شرایط اجتماعی - اقتصادی منطقه همخوانی داشته باشد، ایجاد شرکت های خصوصی دانش محور توسط فارغ التحصیلان دانشگاهی، تجاری سازی علوم و تحقیقات دانشگاهی، تشویق به ایجاد شرکت های کوچک و متوسط(SME) متکی بر تکنولوژیهای پیشرفته و تزریق علوم دانشگاهی در صنعت و دستگاه های اجرایی و همچنین کمک به رشد اقتصادی منطقه اشاره نمود. تعاریف: هسته: تیم کاری متشکل از تعدادی دانش آموخته با زمینه کاری مشخص که درصد تشکیل یک موسسه ی حقوقی در زمینه کاری خود می باشند. شرکت های خصوصی نوپا: واحدهایی هستند که با هدف تولید محصول یا ارائه خدمات تخصصی با استفاده از فناوری در قالب یک شرکت یا موسسه اقدام به فعالیت می نمایند.
واحد پژوهشی دانشگاهی: تعدادی از اعضای هیات علمی است که از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دارای مجوز پژوهشی هستند.
واحدهای تحقیق و توسعه (R&S) : واحدی است که برای انجام تحقیقات، دستیابی به فناوری پیشرفته،ساخت نمونه و یا انجام خدمات جدید مبتنی بر علوم جدید هستند و در راستای اهداف شرکت مادر قرار دارد، ایجاد می شود.
نظارت و ارزیابی واحدها:
پذیرش، استقرار،ارائه خدمات اعتبارات خدماتی و پژوهشی با واحدهای مستقر در مرکز با نظارت و ارزیابی مدیریت و تائید شورای مرکز موظف اند در دوره های مشخص گزارش پیشرفت خود را به مرکز ارائه و در طول زمان استقرار،تابع مقررات و قوانین مندرج در آئین نامه های مرکز باشند.
تسویه حساب و خروج از مرکز:
واحدهای R&D باید هزینه ی خدمات ارائه شده را به صورت ماهانه و یا سه ماه یکبار پرداخت نمایند.سایر واحدهای بهره مند از تسهیلات و خدمات نیز هزینه خدمات را از محل اعتبار خدماتی خود در نزد مرکز تامین نمایند که این اعتبار خدماتی به همراه اعتبار پژوهشی پرداخت شده به هر واحد با توجه به این مطلب که در قالب وام بوده باید پس از خروج از مرکز بازپرداخت شود.


پست الكترونيك : [email protected]
پست الكترونيك : [email protected]
نشاني : لرستان، خرم‌آباد، میدان 22بهمن، بلوار 60 متری، بین افلاک 2و3، جهاد دانشگاهی واحد لرستان
صندوق پستي : 6817814131
تلفن : 33236628-066
فکس : 33212000-066